Logo-Studio Wuestenbergs
Logo-Studio Wuestenbergs

Reumatische voetverzorging

Door reuma (reumatoïde artritis) ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom je voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Typerend zijn de knobbels bij de tenen waardoor ze scheef groeien. Soms gaan ze over elkaar staan met het ontstaan van hamertenen, klauwtenen, likdoorns en eeltpitten als gevolg. Schoenen passen niet meer goed, lopen gaat moeilijk en is pijnlijk.

 

Veel reumapatiënten hebben helaas problemen bij het verzorgen van hun voeten, zoals het knippen van de nagels of het behandelen van eelt en likdoorns. Het is daarom raadzaam om regelmatig je voeten te laten behandelen.

 

Als je last hebt van pijnlijke drukpunten of wonden dan kan ik je verzorgen met de volgende hulpmiddelen en behandelmethoden:

 

  • Teenorthesen om de druk te verminderen
  • Vilttherapie om direct een plekje of wondje drukvrij te maken

Deze behandeling wordt steeds voorafgegaan door een ontspannend voetbad met ozontherapie en etherische oliën van RainPharma.

 


afspraak & contact

 

Heb je interesse in één of meerdere behandelingen bij Studio Wuestenbergs? Neem dan snel contact op en maak vandaag nog een afspraak. Dit kan je ook online doen.